/ Hírek / Iskolás leszek 4. rész

Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola
bemutatása
 
A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskolába Petőháza, Csapod, Fertőendréd beiskolázási körzetével együtt 14 környező település gyermekei járnak, így iskolánk központi iskolaként működik.

Az ideérkező diákokat dinamikus, felkészült, a nevelő-oktató munkát magas szinten ellátó tantestület várja. A tanítás modern épületekben folyik, külön az alsó tagozat, külön a felső tagozat számára, valamint a Petőházi Tagintézményben. Az alsó tagozaton átlagosan 20-25 fős osztályokban tanulnak a gyerekek. Az idegen nyelv tanulására (angol-német) szakköri formában már az első osztályban, a későbbiekben pedig heti 3 órában van lehetőség. Az informatika tantárgyat pedig 4. osztálytól tanulják diákjaink.
A felső tagozaton a magyart, a matematikát, az idegen nyelveket és az informatikát csoportbontásban tanítjuk. Tantermeink nagy részében interaktív tábla segíti diákjaink tanulását.

Mind a lemaradó tanulók felzárkóztatására, mind a tehetségesek gondozására nagy hangsúlyt fektetünk. Sokrétű szakköri és sportolási lehetőségekkel várjuk leendő diákjainkat.

A szabadidő kulturált eltöltésére osztályonként színház- és mozilátogatásokat, kirándulásokat, klubdélutánokat szerveznek az osztályfőnökök.

Össziskolai szinten túrákat szervezünk évente több alkalommal, ahol hazánk gyönyörű tájait ismerhetik meg tanulóink. Évek óta nagy népszerűségnek örvend az iskolánk Pedagógiai Programjába beépülő projektoktatás.

Modern tornatermünkben folynak a testnevelésórák, a korszerű létesítmény sportolási lehetőséget nyújt iskolán kívül is tanítványainknak. Tanuszodánkban minden alsós tanulónak lehetősége nyílik az úszás alapjainak elsajátítására.

Iskolánk udvarán játszótér és műfűves pálya is található. 2016 őszén a szülői munkaközösség támogatásával homokos röplabdapályát, gyepszőnyeges labdarúgópályát és 100 m hosszú futópályát hoztunk létre.

Tanulóinknak korszerű, naprakész nevelést-oktatást biztosítunk egy olyan intézményben, ahol diák és tanár egyaránt jól érzi magát.