/ Hírek / ELKÉSZÜLT A SARRÓDI CSALÁDI PIHENŐ PARK

A Sopron - Fertő kiemelt turisztikai térség világörökségi értékei újulnak meg a projektnek köszönhetően.  Az idegenforgalmi célú fejlesztések célja, hogy a térség mindez idáig rejtett kincseit is bevonja a látnivalók sorába. A fejlesztésnek köszönhetően a térségbe látogatók figyelme a világörökségi helyszín kis településeinek értékeire is ráirányul majd. 

Ezúttal a projekt egyik elemeként megvalósuló sarródi családi pihenő parkot adták át a látogatóknak. 
A Fertő – Hanság Nemzeti Park szívében található településen kialakított pihenőpark mind a világörökségi értékeket kereső látogatók, mind pedig a kerékpáros turisták és a környékbeliek számára kedvelt pihenőpont lehet a jövőben. 
A gyerekeket izgalmas élményelemekkel gazdagított játszótér várja, amelynek részletei a Fertő - tájat és annak élővilágát tükrözik vissza. Az aktív kikapcsolódást kedvelő felnőttek pedig a szabadtéri sporteszközökön mozgathatják át magukat. 


A projektnek köszönhetően a világörökségi térség öt településén valósulnak meg fejlesztések:
Hamarosan elindul a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház interaktív élményelemeinek továbbfejlesztése, Fertőbozon a Julien-völgyben rendezvényhelyszín és pihenőpark épül, a fertőszéplaki Széchenyi-kastély homlokzatfelújítása és belső udvarának renoválása is megkezdődött, és hamarosan befejeződik a kastély szoros szomszédságában álló Templomdomb pihenőpark fejlesztése is; a nagycenki Széchenyi - örökség még teljesebb bemutatásának érdekében pedig újjáépül a Remetekápolna. 

A „Integrált termék- és szolgáltatás fejlesztés a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térségben” című, GINOP-7.1.9-17-2018-00021 azonosító számú projekt keretében megvalósuló beruházás valamennyi fejlesztése várhatóan 2020 végéig készül el.

A projektről bővebb információt a https://sopronfertonzrt.hu/projektek/integralt-termek--es-szolgaltatas-fejlesztes-a-vilagoroksegi-helyszineken oldalon olvashatnak.


További információ kérhető:
Holzmann Éva sajtóreferens
Elérhetőség – telefon: +36 99 951 594
e-mail: titkarsag@sopronfertonzrt.hu